Het Vaderhuis

Werken aan een hoopvolle toekomst

Klachtenregeling Het Vaderhuis

Het Vaderhuis streeft ernaar om goede en passende zorg te bieden aan de zorgvrager. Soms kan het zijn dat je ergens tegenaan loopt in de zorg die wij bieden. Wanneer dit gebeurd, vinden we het fijn als we dit samen kunnen bespreken. Zo kunnen we samen kijken naar een oplossing. Wanneer je een klacht hebt, kun je dit altijd aankaarten bij de directie. Dit is de eerste stap. Wanneer wij er na een gesprek niet samen uitkomen, kan je jouw klacht of ontevredenheid voorleggen aan een onafhankelijke partij die een bemiddelende functie heeft voor zowel jou als Het Vaderhuis.

Hoe werkt een klacht indienen?
Komen we er onverhoopt na een gesprek niet samen uit? Dan kun je de vraag/klacht voorleggen aan het Klachtenloket Zorg. Dit is een onafhankelijk Klachtenloket. Een medewerker van het Klachtenloket probeert het vraagstuk op te lossen door informatie en/of advies te geven. Ook kunnen zij je in contact brengen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Deze persoon heeft een bemiddelende functie hebben tussen jou en Het Vaderhuis. Zo kunnen we samen een oplossing vinden. Het Klachtenloket Zorg is een gratis voorziening voor informatie/advies over vragen en/of klachten.

Het Klachtenloket Zorg bereiken:
Tel.: 070-3105392 (maandag t/m vrijdag 09.00-17.00 uur).
Mail: info@klachtenloket-zorg.nl
Website: https://www.degeschillencommissiezorg.nl/klachtenloket-zorg/

De Geschillencommissie Zorg Algemeen
Een klacht kan ook worden ingediend bij Geschillencommissie Zorg Algemeen. Wanneer je dit doet, wordt je klacht een geschil. De Geschillencommissie is onafhankelijk en beoordeelt het geschil. In de meeste gevallen volgt er een bindend advies, waar zowel de klachtindiener als Het Vaderhuis zich aan moet houden. Beide partijen kunnen niet in hoger beroep gaan tegen de uitspraak. Als je gebruik maakt van deze voorziening, zitten hier kosten aan verbonden (afhankelijk van de uitspraak). Voor meer informatie over de Geschillencommissie kun je kijken op hun website: www.degeschillencommissiezorg.nl.

Het Vaderhuis

Werken aan een hoopvolle toekomst

Deze site is gebouwd door