Het Vaderhuis

Werken aan een hoopvolle toekomst

Begeleiding wonen

Een doel is om de zelfredzaamheid op alle vlakken te vergroten door de juiste begeleiding aan te bieden. Voor de één betekent dit uiteindelijk zelfstandig wonen en de ander zelfredzaamheid te vergroten. Persoonlijke groei wordt daarom nauwlettend in de gaten gehouden. Aangezien de bewoners 24-uurs zorg afnemen, is het belang van aanwezige begeleiding noodzakelijk. Hiervoor hebben wij gecertificeerde personeelsleden binnen ons team.

De begeleiding op het gebied van o.a. woonvaardigheden en sociaal-emotionele ontwikkeling gebeurt grotendeels ’s avonds. ’s Avonds staan er in ieder geval twee begeleiders op de woongroep. Zo’n begeleider kan ook de persoonlijk begeleider zijn van een bewoner. Iedere bewoner krijgt namelijk één persoonlijk begeleider toegewezen. Samen met deze persoonlijk begeleider en belangrijke personen van de bewoner maken ze het begeleidingsplan waarin doelen komen te staan waar ze aan gaan werken. De begeleiders rapporteren o.a. op de gestelde doelen van de cliënt, waardoor persoonlijke groei goed zichtbaar wordt. Eens in de drie maanden maakt een bewoner kans op de ‘bewoner van het kwartaal – certificaat’. Met dit certificaat wordt de bewoner even in het zonnetje gezet omdat hij/zij in dat kwartaal bijvoorbeeld veel groei heeft laten zien.

Wanneer de bewoner dusdanige groei heeft laten zien en het perspectief ligt op zelfstandig wonen, kan deze doorstromen naar de volgende stap die wij bieden binnen Het Vaderhuis. Denk hierbij aan kamertraining en uiteindelijk zelfstandig wonen (met of zonder ambulante begeleiding).

Het Vaderhuis

Werken aan een hoopvolle toekomst

Deze site is gebouwd door