Het Vaderhuis

Werken aan een hoopvolle toekomst

Trainingshuis

Het doel van het trainingshuis is het werken naar zelfstandig wonen en het gecontroleerd laten ervaren hoe het is om zelfstandig te wonen. De cliënten die in het trainingshuis geplaatst gaan worden, zullen de capaciteit moeten hebben de vaardigheden aan te leren om zelfstandig te kunnen wonen. Dit wordt voorafgaande met een uitgebreide intake beoordeeld.
Het wonen in het trainingshuis betekent dat de regie zoveel mogelijk bij de cliënt zelf komt te liggen. Zelfstandig koken, schoonhouden van de leefomgeving, beheren van leefgeld, socialisatie/participatie en persoonlijke verzorging zal zoveel mogelijk door de cliënt zelf gedaan worden.

Trainingshuis Het Vaderhuis

Begeleiding zal op gezette tijden aanwezig zijn in het trainingshuis om de cliënten te ondersteunen en gespreksvoering te doen. Het trainingshuis zal de laatste stap, voor het zelfstandig wonen, zijn. De begeleiding houdt de voortgang van de cliënt nauwlettend in de gaten en geeft daar waar nodig de juiste coaching. De samenwerking tussen cliënt en begeleider is dan ook van belang om de cliënt te laten groeien in het proces naar zelfstandigheid.
Wilt u meer informatie over het trainingshuis, neem dan contact op met Het Vaderhuis via het contactformulier op deze website onder het kopje contact. Of per telefoon op het onderstaande nummer:
0598-769131
06-10747642
info@hetvaderhuis.nl

Het Vaderhuis

Werken aan een hoopvolle toekomst

Deze site is gebouwd door